Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Здравей, ваканция без дрога! – 2013 г. Печат Е-мейл
Понеделник, 01 Юли 2013 09:58

Под този надслов, на 26 юни, на централния площад в Троян, се проведе спортен празник, организиран от Община Троян и Общинския педагогически център, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, и Консултативния съвет по младежки политики.

За девета поредна година празникът се посвещава на две дати: Международния олимпийски ден – 23 юни и Международния ден за борба с наркотиците – 26 юни.

Кметът на Троян Донка Михайлова връчи наградите на спечелилите призови места в междуучилищния конкурс с тема “Моето послание срещу наркотиците”. Конкурсът бе обявен през месец май от Общински педагогически център и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и в него се включиха пет училища от общината: СОУ “Св.Климент Охридски”, ОУ”Иван Хаджийски”, Националната гимназия по изкуства – Троян, СОУ”Васил Левски” и ОУ “Васил Левски” – с.Орешак.

Организаторите бяха подсигурили за участниците в празника състезания по стрийтбаскет, шахмат, лека атлетика и тенис на маса. Много от тях пожелаха да се включат и в играта “Не се сърди, човече”.

Кметът Донка Михайлова поздрави участниците в празника, обърна се към тях с пожеланието да спортуват, да творят, да бъдат информирани и достатъчно силни, за да избягват изкушенията на различните зависимости. Пожела им щастлива ваканция, много слънце и усмивки, и да не забравят – да се забавляват, но и да бъдат отговорни!

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”