Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Търси се: Общо лого на новите оперативни програми 2014-2020 г. Печат Е-мейл
Вторник, 16 Юли 2013 08:43

 

Решение за използване на общо лого на оперативните програми през следващия програмен период беше взето на заседание на Министерски съвет на 3 юли. Това съобщи заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция.

Досегашната практика за използване на индивидуални лога на отделните оперативни програми е показала незадоволителен резултат, коментира вицепремиерът. В тази връзка Златанова съобщи още, че днес стартира конкурс за общо лого и послание (слоган) на еврофондовете през периода 2014-2020 г.

Конкурсът е отворен и не поставя никакви ограничения за възраст, националност и професионален ценз.

Тя поясни, че изискванията към кандидатите са минимални и всеки желаещ може да участва като:

  • изработи проект на лого и слоган в програма за векторна графика
  • представи цветен и черно-бял вариант на изображението на български и английски език
  • представи предложението на хартиен и на електронен носител
  • представи кратко описание на замисъла и идеята на изображението
  • изпрати предложението си на адреса на Министерски съвет в срок до 17:00 часа на 1-ви октомври 2013 г.

Предложенията ще бъдат оценявани от комисия, състояща се от представители оперативните програми, Съюза на българските художници, Съюза на българските журналисти и т.н. Оценка на предложенията ще се прави и от широката общественост чрез Фейсбук, допълни Златанова. Постъпилите предложения ще бъдат публикувани на 2-ри октомври в специално създадена галерия във Фейсбук профила на

www.eufunds.bg: https://www.facebook.com/pages/eufundsbg/163113773755742.

Наградени ще бъдат общо четири предложения:

  • 1 място – 5000 лв. и тридневно пътуване за двама да Брюксел
  • 2 място – 3000 лв.
  • 3 място – 1000 лв.
  • Награда на широката общественост (Фейсбук) – 500 лв.

Златанова отбеляза още, че общата стойност на инициативата ще бъде между 15 и 20 хил. лв. Според нея сега е моментът да опитаме да създадем най-оригиналното лого в целия Европейски съюз с възможно най-ниска цена. Имаме много примери за лога на стойност стотици хиляди и дори милиони лева, коментира тя и призова присъстващите представители на медиите да се включат активно и безвъзмездно в популяризирането на тази национална кауза.

Инициативата се организира от Централния информационен офис в дирекция „Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" в Администрацията на Министерския съвет. Конкурсът се осъществява в рамките на проект № 0103-ЦИО-3.1 „Популяризиране на добри практики по Оперативните програми, съфинансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз, и подготовката на програмен период 2014-2020 г." Проектът се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пълната конкурсна програма и документи за участие са публикувани на Единния информационен портал за Структурните и кохезионния фондове http://www.eufunds.bg/bg/pubs/4707.

ОИЦ – Ловеч е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

За допълнителна информация:

Циталия Грозева, експерт ИОУ
Тел.: 068/604297, e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Гр. Ловеч 05.07.2013 г.