Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Продължава изпълнението на обектите от Капиталовата програма на Община Троян – 2013 г. Печат Е-мейл
Понеделник, 29 Юли 2013 08:36

Повече от 30 години ул. “Балкан” в троянското село Орешак не е обновявана. Това е причината тя да бъде включена  в капиталовата програма на общината за рехабилитация. Дейностите вече са приключили  /41 000 лв./,  положени са 3000 кв.м. асфалт, като преди това общинската фирма ВиК “Стенето” е направила  реконструкция на водопроводната мрежа.

В много по-тежко състояние преди рехабилитацията беше ул. “Възраждане” в с. Черни Осъм -  в голяма част  от улицата  изобщо  липсваше  асфалтова настилка. Тук дейностите също са  финализирани /15 000 лв./
Положен е 550 кв.м. асфалт, в немалък участък са положени нови бордюри.  Преди асфалтирането е направена реконструкция на водопроводната мрежа.

Общината  въведе практика задължително, след решение на кметските съвети,  в капиталовата програма да бъдат включвани обекти, които хората предлагат. Прави впечатление и нещо друго -  както в града, така и в  селата преобладава рехабилитацията, преасфалтирането на улиците / повече от 20/, а не кърпенето  на дупките, което беше практика  в последните години.

 

Маргарита Генкова
"Връзки с обществеността"