Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян е готова да посрещне зимата Печат Е-мейл
Вторник, 19 Ноември 2013 16:40

Община Троян е готова да посрещне зимните предизвикателства. Това стана ясно на проведеното на 15 ноември заседание на Общинския щаб за координация във връзка с готовността за действие в условията на усложнена зимна обстановка. Заседанието бе ръководено от кмета на Троян Донка Михайлова. Участие взеха представители на различните организации и структури, имащи отношение по въпроса – РУ Полиция, ЧЕЗ, РСПБЗН, ВиК ”Стенето”, МБАЛ и Спешна медицинска помощ, общинското предприятие „Комунални услуги”, представители на фирмите, спечелили търговете по снегопочистване на уличната, общинската и републиканска пътна мрежа, кметовете и кметските наместници от общината.

Фирмите заявиха, че са в пълна готовност за предстоящата зима, извършена е профилактика на съоръженията, готова е техниката и личния състав, има достатъчно количество инертни материали, остава да бъде налице добра организация и координация между институциите. За пълна готовност за адекватна реакция при усложнена ситуация докладваха от МБАЛ-Троян и Спешна медицинска помощ. Михайлова изказа мнение, че трябва да има по-добра комуникация между Общината и Спешна помощ, да бъде подавана навременна информация за състоянието на пътищата, за степента им на проходимост. Детските и учебни заведения са осигурени с горива за отопление, направена е профилактика на отоплителните системи, ремонтите са извършени.

Кметът Михайлова изрази увереност, че при една добра организация и координация между всички всички ангажирани структури, общината ще бъде в добро състояние през зимния период.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността