Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Троян Донка Михайлова и седмокласникът Христо Баковски запалиха коледните светлини в Троян Печат Е-мейл
Петък, 06 Декември 2013 11:20

На 5 декември площадът в Троян събра много деца, които с нетърпение очакваха да светнат коледните светлини, да посрещнат Дядо Коледа и Снежанка, да им кажат своите желания.

Точно в 17.30 ч. площадът бе осветен. Светлините запалиха кметът Донка Михайлова и Христо Баковски – седмокласник в ОУ “Иван Хаджийски”, носител на една от “1000 стипендии”. Това е проект, създаден да открива и насърчава деца с талант в сферата на науката и изкуството.

В своето обръщение към събралото се множество, Донка Михайлова изрази надежда, че със запалените светлини, в душата на всеки троянец, на всяко троянско дете ще влезе повече светлина, повече настроение. По традиция веднага след запалването на коледната елха тя обяви решението на общинското ръководство да бъдат подкрепени децата, които са болни и имат нужда от помощ. За целта ще бъде създаден фонд, чрез който парично да бъдат подпомогнати болни троянски деца и възрастни, които не могат да съберат средства за лечението си.

“Моля ви, станете дарител и подкрепете тези семейства, които имат нужда от нашата помощ! Община Троян поема ангажимент да създаде този фонд с по-нататъшни дарения и да подкрепим повече деца”. С тези думи Михайлова пожела на всички весело настроение и хубаво посрещане на Коледа.

Истинско оживление настъпи, когато на площада пристигна автомобила на Дядо Коледа, с регистрационен номер “ЛАПЛАНДИЯ”, каран от самия Дядо Коледа. До него беше Снежанка, излязла сякаш от приказките. Много настроение и радост донесоха те на децата от Троян.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността