Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Троян Донка Михайлова подписа нов договор по мярка 313 “Насърчаване на туристическите дейности” – МИГ Печат Е-мейл
Понеделник, 16 Декември 2013 13:44

Днес, 16 декември, между Министерството на земеделието и храните – Разплащателна агенция, и Община Троян, в гр. Ловеч бе подписан договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони. Това е петото по ред проектно предложение пред “Местна инициативна група Троян и Априлци”, което започва реализация. Проектът е “Обновяване на туристическата инфраструктура на Община Троян, чрез изграждането на информационен пункт и съоръжения за посетители”, на стойност 42 983 лв.

Проектът предвижда поставянето в централната градска част на информационен пункт /терминал/ и софтуера, управляващ информацията в него. Този терминал ще предоставя видео, снимкова и текстова информация за туристическите обекти и атракции, хотели, заведения, различни институции, тяхното местонахождение и работно време. Информацията ще бъде поднесена на български и английски език.

На площада ще бъдат монтирани 46 броя нови пейки, тъй като сега съществуващите не са безопасни, липсват елементи от конструкцията им, дървените детайли са изгнили и деформирани, което налага тяхната подмяна.

Петте проекта, които се изпълняват по МИГ са на стойност 629 105 лв. Очаква се одобрението на още 4 проекта по МИГ на стойност 633562лв.

Проектите, които Община Троян реализира в момента с европейски средства са 17 (12 са на Община Троян и 5 са партньорски), на стойност 40 152 470 лв., като до края на годината ще бъде подписан и договорът за Интегриран план за градско възстановяване и развитие.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността