Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Важни за община Троян въпроси обсъждаха кметът на Троян Донка Михайлова и Стефан Чайков - АПИ Печат Е-мейл
Понеделник, 03 Февруари 2014 11:43

В четвъртък кметът на община Троян Донка Михайлова проведе среща с Председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков. По време на срещата Михайлова постави въпроса, вълнуващ местния бизнес не само от Троян, но и от съседните градове, за почистването на Троянския проход през зимата. Тя аргументира настояването си с тезата, че бизнесът търпи значителни загуби ползвайки други проходи за връзка между Северна и Южна България. Господин Чайков е поел ангажимента почистването да започне при първото по-устойчиво спиране на валежите. Очакванията са Беклемето да бъде отворено още през първата десетдневка на февруари. Разпореждания за това са дадени на ръководителите на Областните пътни управления в Ловеч и Пловдив.

По време на срещата троянският кмет настоя да се търсят финансови възможности за реконструкцията на пътя от гара Добродан до Голяма Желязна, който е в изключително лошо експлоатационно състояние.

Михайлова си тръгна от срещата с постигнато съгласие и по трети въпрос - работна група с представители на Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура” и Община Троян ще започне работа по проектирането и изграждането на алтернативно трасе ІІ 35. Личен ангажимент в тази посока е поела г-жа Десислава Терзиева - Министър на регионалното развитие. Първото заседание на работната група е насрочено за 12 февруари в София. В нея влизат директори на дирекции в МРРБ, председателят и експерти на АПИ, ръководителят на Областно пътно управелние – Ловеч, експерти на община Троян.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността