Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кмет за един ден - 2014 Печат Е-мейл
Понеделник, 12 Май 2014 14:08

В празничния 9-ти май, още една дама седна на кметския стол до титуляра Донка Михайлова. Това се случи в рамките на традиционна инициатива, която Община Троян изпълнява съвместно с местните училища в Деня на Европа.

"Много се радваме, че продължаваме инициативата "Млад кмет за един ден", защото за нас това е една чудесна възможност в Деня на Европа да покажем на достойни представители на младежите от Троян, какво е случва в общинската администрация. Нещата отвън изглеждат понякога много лесни и малко лъскави, но мисля, че днес ще може да видите нещата отвътре и да прецените доколко те ви харесват. В рамките на този ден ще видите спънките, проблемите, трудностите, които ни пречат това, което искаме да постигнем за града и общината, да се случи сега и веднага“. С тези думи се обърна троянският градоначалникът към младежите, които след минути щяха да поемат кормилото на властта в днешния ден.

Тази година в нелеката роля на кмет за един ден влезе Десислава Хаджийска от СОУ „Васил Левски“ в Троян, 10-ти клас. Колежка на Председателя на ОбС Ангел Балев стана Паулина Пенчева – 12-ти клас на СОУ „Св.Климент Охридски“, зам.-кмет икономика и финанси е Цанко Ангелски от Професионалната гимназия по механоелектротехника – 11 клас, колега на зам.-кмета Поля Димова днес е Тихомир Варчев, ученик от 12-ти клас на СОУ „Васил Левски“ в с. Черни Осъм. Зам.-кмет инфраструктура и колега на г-н Кацаров е Александър Севдански от Националната гимназия за приложни изкуства в Троян.

В началото на работния ден, когато младите управленци бяха посрещнати от общинското ръководство на Троян, очакванията си за този необикновен ден сподели и младият кмет Десислава Хаджийска: "За мен наистина е голяма чест днес да съм тук и се надявам да се запозная с начина, по който работите, и да науча нови неща".

След сутрешното си заседание двойното общинско ръководство на Троян се зае с рутинните си задължения.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността