Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Помощ от правителството за изгорелите къщи в Шипково Печат Е-мейл
Вторник, 13 Май 2014 08:58

Правителството отпусна над 26,7 млн.лв. от резерва в държавния бюджет за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Те ще бъдат приведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на дейности, свързани с проведени спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, за възстановяване на сгради, помощ за физически лица, чиито жилища са увредени от бедствие.

Проектите и финансирането за тях са одобрени на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, проведено на 17 април 2014г.

Сред обектите, които ще бъдат финансирани през бюджетите на общините, е възстановителна помощ за жилища на пострадали физически лица в община Троян – 108 227 лв.

Става въпрос за 6-те къщи, които изгоряха на 7 август 2013г. в с. Шипково. Много хора бяха съпричастни на трагедията, сполетяла хората в огненото бедствие. Община Троян тогава организира акция за събиране на дрехи и покъщнина, участва в продължение на няколко дни в разчистването след пожара с техника, подсигурена от двете общински фирми „Комунални услуги“ и ВиК“Стенето. По предложение на кмета на общината, с решение на общинския съвет, собствениците бяха подпомогнати с по 1000 лв.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността