Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Подписан е договорът за реализацията на проект по МИГ „Реконструкция на ул. „Букова“ Печат Е-мейл
Вторник, 27 Май 2014 13:25

На 20 май т.г., между Държавен фонд „Земеделие“, Сдружение „Местна инициативна група Троян и Априлци“ и Община Троян, представена от кмета Донка Михайлова, бе подписан Договор за отпускане на финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Одобреното проектно предложение е „Реконструкция на ул. „Букова“, град Троян. Стойността на проекта е 106 921 лева с ДДС.

Улицата е от второстепенната улична мрежа в града с дължина 90 м. Участъкът започва при улично кръстовище с ул. „Христо Ботев“ и завършва при кръстовище с ул. „Ген. Карцов“ и има за цел да обслужва не само прилежащите й имоти и сгради, а също така да осигури пътна връзка в централната градска част между натоварените улици „Хр.Ботев“ и „Ген.Карцов“. Улицата е трудно проходима, тъй като на места настилката е силно компрометирана поради слаба пътна основа. От една страна това възпрепятства свободната предвижване на всички участници в движението, включително и на хора с двигателни проблеми, а от друга, е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Изготвеният технически проект за реконструкцията на ул. „Букова“ предвижда изпълнението на две ленти за движение с ширина 2,50 м. и направата на тротоар, съгласно съществуващото застрояване и регулация. Поради големия наклон на улицата предвидената пътна настилка е паважна, гарантираща добро сцепление на превозните средства с телена, особено през зимата.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността