Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В община Троян се открива Център за временно настаняване Печат Е-мейл
Понеделник, 15 Септември 2014 13:46

На 24 септември 2014 година (сряда) в 11.00 часа официално ще бъде открит новосъздадения Център за временно настаняване в село Добродан, община Троян. Реновирането на обекта, където ще се предоставя новата социална услуга, е финансирано от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, бюджета на Община Троян и средства, дарени от местния бизнес.

Центърът за временно настаняване ще оказва подкрепа на уязвими групи чрез реализиране на политика, насочена към подобряване качеството на живот на бездомни лица в община Троян, като им осигурява подслон и подкрепа за срок до 3 месеца годишно. Новата социална услуга „Център за временно настаняване“ в село Добродан е с капацитет 4 потребители, в която ще се извършват комплекс от социални услуги за лица временно или трайно лишени от дом.

Заедно с другите две социални услуги „Дом за стари хора“ и „Домашен социален патронаж“ услугата „Център за временно настаняване“ е възложена след конкурс на външен доставчик „Хуманност и дълголетие“ ООД гр. София.

Списък на фирмите, дарили обзавеждане и оборудване за новата социална услуга „Център за временно настаняване“ – с.Добродан

„ГАДЕВСКИ“ ООД, представлявана от Тошо Гадевски. Фирмата е дарила 9 броя столове и 2 бр. маси;

„ЕЛЕГАНС МЕБЕЛ“ ЕООД, представлявана от Тошко Радулов. Ще дари 4 бр. единични легла, 4 бр. единични гардероби, 1 бр. бюро, 1 бр. шкаф – етажерка и 1 бр. стилаж.

„ЕЛМА 13“ ООД, представл. От Владимир Хаджийски – ще дари 1 бр. разтегателна маса;

„КАЛИНЕЛ“ ЕООД, ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ ИНЖ. Марин Радевски. Фирмата ще дари: 4 бр. матраци единични, 4 възглавници, 4 олекотени завивки, 8 бр. спални комплекти / в т.ч. 8 калъфки, 8 пликове и 8 долни чаршафи/.

„ТОНИКС – 96“ ЕООД, ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ Тотка Качерилска. Дарила е 4 бр. нощни шкафчета;

Троянска фирма е дарила 4 бр. одеала „Тракия“ и 4 бр. одеала „Юбилей“.

Желанието на дарителя е да остане анонимен!

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността