Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Отмина една силна спортна седмица Печат Е-мейл
Вторник, 30 Септември 2014 12:59

На 24 септември, на игрището до троянската митница, се проведоха финалите на мъжкия футболен турнир на малки вратички. Участваха 9 отбора от община Троян.

На финала, отборът на РУ Полиция-Троян победи отбора на Young stars. Трето място завоюва отборът на „Гарант“.

За голмайстор на първенството е обявен Мартин Методиев /22-а гола/, от отбора на Young stars; за най-техничен състезател – Тонислав Пенков от „Гарант“ и за най-добър вратар – Иван Чакърски от отбора на полицията.

Наградите / купи, медали и плакеки/, бяха връчени лично от кмета Донка Михайлова.

Д.М. награждава треньора на РУ Полиция-Троян Бисер Блажев, който е играещ треньор.

Отбора на полицията

 

Отборите, заели първите три места.

 

Отлични резултати по случай 20-годишнината на КБС „Аякс“ Троян, с треньори Цветан Цочев и Станка Комитова, показаха състезателите на троянския клуб.

На 20 и 21 септември, на откритото Балканско първенство по летен биатлон – ролери, участваха 13 отбора от клубове в страната и чужбина

/ НСА, „Славия“, Сапарева баня, Берковица, Банско, Ихтиман-Бодрово, Чепеларе, КБС-Троян, Габрово, Самоков, Пловдив и Македония/.

В Банско, в група юноши старша възраст, две първи места зае Владимир Оряшков от троянския клуб, при мъжете - първо и второ място – Владимир Илиев от троянския клуб; при девойките старша възраст – Виктория Комитова, също от Троян, спечели трето място.

Състезанието за Купа „ТРОЯН“ премина също много оспорвано, поради факта, че то беше финалът на Балканската купа 2014г.

Първенството по летен биатлон – крос, излъчи победителите:

При мъжете победител е Димитър Златев от Банско. Наградите връчи Гьоко Динески – треньор на отбора на Македония и технически делегат на състезанието.

Юноши старша възраст: 1-во място – Владимир Оряшков. Две трети места: Георги Гергов и Ивайло Шопов също от Троян.

Жени: 1-во място зае Даниела Кадева от Банско;

Девойки старша възраст: Гергана Велкова от Ихтиман-Бодрово е първа;

Момчета: първи е Иван Пешков от Сапарева баня.

Добромир Добрев от клуб „Аякс“-Троян завоюва бронза при юноши младша възраст.

Девойки младша възраст: първа е Милена Тодорова от троянския клуб.

При момичета старша възраст: първа е Ванеса Емилова от Сапарева баня, а Маргарита Цанкова от Троян зае второто място.

Тържеството по повод 20 години от основаването на Клуба по биатлон и стрелба /КБС/ „АЯКС“-Троян, уважиха: кметът на Троян Донка Михайлова, олимпийската шампионка и председател на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска, европейската шампионка Павлина Филипова.

Дафовска връчи юбилейни плакети от името на Федерацията и Министерството на младежта и спорта – лично от министър Евгения Раданова.

Павлина Филипова поднесе също плакети от името на клуба по биатлон и стрелба „Ком“ – Берковица.

Кметът Донка Михайлова връчи парична награда и поздравителен адрес на Председателя на клуба Минчо Топалски. В него се казва:

„ Изразявам своето уважение към треньорите, които с много труд, себеотдаване и търпение изграждат завършени спортисти, постиженията на които са повод за гордост от всички нас. Имената им са визитната картичка на Троян пред света и аз истински се гордея, че те избират да се състезават под българския трибагреник“

Победителите получиха и предметни награди, подсигурени от фирмите: "УниТрейд 99", Рико Стил", "Калинел", "Вектор", "Елма 13", "Винпром", ЕТ "Боньо Бонев", "Алекс", Атлант ВГ", "Диниба", "Ай Би Интернационал дизайн".

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността