Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Започва реконструкция на улиците, ремонтирани по Воден цикъл II Печат Е-мейл
Понеделник, 29 Септември 2014 14:02

На 24 септември 2014 г. започнаха изкопните работи по пътната част за цялостната реконструкция на ул. „Македония“. Изпълнител е „Пътприбор“ ООД – гр.София. Ще бъде извършена смяна на основата на пътя, бордюрите и ще се положи нова трипластова настилка.

В момента по ул. „Симеон Велики“ са пред завършване два участъка, които не попадат в проект „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на гр. Троян“, а са част от проект „Подобряване състоянието на уличните и тротоарни мрежи на гр. Троян – транспортна инфраструктура, благоприятстваща икономическото развитие и жизнената среда на общината“, финансиран със средства от държавния бюджет чрез Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Цялостната реконструкция на улицата обхваща участък с дължина 1128 метра, по който са предвидени подмяна на бордюри и усилване на асфалтовото покритие. В участъците вече са премахнати старите бордюри и тротоарните плочи и са положени нови.

Остава да бъдат положени бордюри и тротоари в участъка от ул.“Захари Зограф“ до ул. „Христо Смирненски“, който попада в дейностите по водния цикъл.

До момента са положени 1050 м. пътни бордюри, 150 м. градински бордюри и 1600 кв.м. тротоарни плочи.

Преасфалтиран е местен път в кв. „Миревско“. Пътят е с дължина близо 1 300 м., който последните 10 години не е ремонтиран. Това наложи възстановяването му. С цел стабилизирането на пътя, по цялата ширина на пътното платно бе положено покритие от износващ асфалтов пласт и стабилизиран банкета с минерал бетон.

В кв. „Ливадето“, съществуващите тротоари бяха на земна основа и крайно неудобни и опасни за движението на пешеходците. Това наложи поставянето на нови тротоарни плочи. Участъкът, който се благоустроява в момента е с дължина близо 500 м. и ширина 1.60 м.

За информация на гражданите, от понеделник, 29 септември, продължават строителните дейности по водния цикъл и в тази връзка ще бъде затворена ул. „Еделвайс“ – от ул. „Охрид“ до ул. „Стара планина“.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността