Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян с награда за постижения в ГИС за 2014 г. Печат Е-мейл
Понеделник, 24 Ноември 2014 09:04

На 19 ноември, за 16-та поредна година България отбеляза Световния ден на Географските Информационни Системи / ГИС/. На тържествена церемония в София, бяха връчени годишните награди за специални постижения в областта на ГИС. Раздадени бяха отличия в три категории – „Централна администрация“, „Регионална и местна администрация“ и „Частен бизнес“.

За съвременен подход в прилагане на ГИС за популяризиране и развитие на туризма в категория „Регионална и местна администрация“, тази година бе отличена Община Троян. Изпълнителният директор на Фондация за реформа в местното самоуправление г-н Здравко Сечков връчи приза на кмета Донка Михайлова.

Официален организатор на това престижно събитие у нас е ЕСРИ България, в качеството си на изключителен представител на Esri, Inc. за страната. Близо 400 представители на централната и местната власт, бизнеса, неправителствените организации и академичната общност в страната се включиха в официалното откриване и Тържествената церемония по награждаването.

Всяка година през ноември светът отбелязва Световния ден на Географските Информационни Системи, които са модерни, многофункционални, компютърно базирани технологии, явяващи се мощен инструмент при планиране, проектиране и вземане на управленски решения във всички обществени сфери и бизнес с различен характер и мащаб. ГИС-технологиите намират и все по-голямо приложение в работата на администрацията при разработване на електронни административни услуги и за повишаване ефективността и прозрачността в нейната работа.

„Наградите са признание за изключителните постижения на всички отличени. С всяка измината година, ГИС проектите в България са на все по-високо световно технологично ниво, което от една страна ни радва, но от друга, е и голяма отговорност и ангажимент за работата ни занапред“, каза г-жа Евгения Караджова, управител на ЕСРИ България по време на церемонията.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността