Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Грейна Коледната елха пред Общината Печат Е-мейл
Вторник, 09 Декември 2014 08:58

На 8 декември вечерта кметът на Троян Донка Михайлова и Радко Петков – троянската надежда, която тази година ни направи щастливи пред телевизионните екрани, запалиха коледните светлини и елхата на площада.

Своя поздрав към присъстващите отправиха децата от вокална студия „Усмивка“ при НЧ „Наука-1870 г.“ с песните „Коледно звънче“ и „Една звезда“.

С друга песен – „Един коледен момент“, Мира Попова и Радко Петков от Студия „Гласове“ при троянското читалище, също поздравиха своите приятели.

Община Троян положи усилия в тези предпразнични дни градът да бъде още по-красив. Наред с коледната елха ще грейнат още 15 коледни дръвчета. В светлини ще бъдат трите троянски читалища, главната улица и други сгради.

Кметът Донка Михайлова поздрави троянските деца и техните родители. Тя призова в тези дни да си спомним за хората, които имат нужда от подкрепа. Припомни за създадения Фонд за подпомагане на хора с тежки заболявания в община Троян и че с общи усилия бяха събрани средства и беше помогнато на 7 наши съграждани.

Михайлова съобщи, че в тези празнични дни на различни места в града ще има изненади и гражданите ще бъдат призовани да се включат в кампанията за набиране на средства за Фонда, като всеки ще може да направи своите дарения, колкото и скромни да са те. „Нека Коледа изпълни сърцата ни с доброта, надежда и обич“, бе пожеланието на троянския кмет.

Както миналата година Дядо Коледа и Снежанка се появиха със своя автомобил за голяма радост на децата.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността