Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Три родолюбиви организации откриха свой клуб в Троян Печат Е-мейл
Събота, 13 Декември 2014 09:41

С благословия и пожелания да бъде "дом на благочестиви и достойни мисли, на родолюбиви християнски настроения", който да се превърне в "патриотичното сърце" на Троян, Игуменът на Троянския манастир, Величкият епископ Сионий се обърна към стопаните на най-новия клубен офис в нашия град. На 11 декември той бе осветен и официално отвори врати, за да приюти три организации на родолюбиви троянци - клуб "Традиция" Регионален клон „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци-Троян, общински комитет "Васил Левски" и историко-географско дружество "Азамус".

Помещението, което се намира на втория етаж на механа "При войводите", им бе предоставено безвъзмездно от Община Троян, а клуб "Традиция" го обзаведе със средства, спечелени по общинската програма "Обществен форум" с проекта „Прозорец към родния край“. Затова да го открие официално бе поканен кметът Донка Михайлова, която заяви, че прави това с удовлетворение, защото и трите организации вече години наред работят напълно доброволно, "за да ни напомнят, че сме българи, че Троян заема важно място в историята на България; че в днешното забързано и безумно понякога време има хора, които ценят непреходното".

След водосвета, извършен от игумена на Троянския манастир епископ Сионий и отец Марин Божков, и приветствието на г-жа Михайлова, представители на трите организации накратко разказаха за своята дейност и по-нататъшните си намерения, свързани с ползването на базата. Общото между всички заявки бе амбицията клубът да се превърне в място за срещи с интересни хора и провеждане на дискусии, защото в историята на Троян има важни поуки, които може да вземем от миналото, за да ги принесем в настоящето и завещаем на бъдещето.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността