Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Обновената улица „Симеон Велики“ бе официално открита на 11 декември 2014 г. Печат Е-мейл
Събота, 13 Декември 2014 09:59

В малък празник се превърна откриването на обновената и реконструирана 1 100 –метрова улица „Симеон Велики“. Ръководството на община Троян, граждани живеещи на улицата и граждани специално дошли за събитието, бяха в 17.30ч. до детска градина „8-ми март“.

Със сладки и греено вино бе отбелязано няколкомесечното преобразяване на улицата. Имаше настроение, което бе подсилено и от изпълнението на музикантите от духовия оркестър „Заедно“ към читалището в кв. „Велчевско“.

„Много се радвам, че улицата днес е в този вид. Това се случи в резултат на много усилия, в резултат от труда на много хора“, каза кметът Донка Михайлова. Тя обясни, че улицата е станала с надграждането на два проекта, с два финансови източника: по проекта за водния цикъл и по публично-инвестиционната програма. По първия са реконструирани 493 м. канализационна мрежа, изградени са 13 броя улични ревизионни шахти, 22 улични оттока за отвеждане на дъждовната вода и 43 сградни канализационни отклонения.

По програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ са извършени голям обем строително-монтажни дейности: положени са 8 073 кв.м. нова асфалтова настилка и 4 535 кв.м. тротоарни платна.

Стойността на обекта по ПИП е 513 977 лв.

Кметът Михайлова благодари на хората, които бяха плътно ангажирани с всичко, което се случи на този участък. „Благодаря на всички вас за търпението, за това, че проявихте разбиране, толерантност и с общи усилия успяхме да постигнем това, което днес е пред очите ни“, се обърна тя към събралите се хора. Благодари и на момчетата от духовия оркестър „Заедно“ за настроението, което създават. Михайлова съобщи, че тяхна е идеята гражданите на Троян да станат съпричастни към една благородна кауза - събиране на средства за Общинския фонд, с който Община Троян иска да подпомогне на болни хора от общината. Музикантите ще свирят на различни места в града до коледните празници именно с тази благотворителна цел.

Троянският кмет пожела на живеещите на ул. „Симеон Велики“ успешна и щастлива Нова година, да минават по тази улица с настроение и да се случват добри събития.

 

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността