Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Тази година по проект „Красива България“ на дневен ред е ЦДГ“Синчец“ Печат Е-мейл
Вторник, 13 Януари 2015 10:24

Кметът на Троян внесе в МТСП проектното предложение.

Днес, 13 януари 2015 г., кметът на Троян Донка Михайлова внесе проектно предложение в Министерството на труда и социалната политика по проект „Красива България“, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ - „Основен ремонт на централен корпус в ЦДГ "Синчец" – гр. Троян“.

Проектът е на стойност 168 059 лв., като 60% е съфинансиране и 40% по „Красива България“. Предвижда се ремонт на ВиК, ОиВ и електроинсталациите, подмяна на настилките, фаянса по стените, демонтаж на съществуващата ламперия, бояджийски работи и подмяна на вътрешните врати. Ще бъде подменена и входната врата.

В ЦДГ „Синчец“ се отглеждат и възпитават 130 деца на възраст от 3 до 7 години. От построяването на сградата / 1973 г./ не са извършвани никакви вътрешни ремонтни дейности. Отоплителната и ВиК инсталации са амортизирани и в последните години аварийните ремонти са много чести. В тази връзка е наложителна подмяна на целите инсталации, което е предмет на настоящия проект. Изпълнението на обекта трябва да приключи до 28.11.2015г.

На 30 януари 2014 г. Община Троян внесе в МТСП две проектни предложения – за преустройство на детска млечна кухня и въпросния проект за ремонт на ЦДГ „Синчец“. Но УС на проект „Красива България“ реши да бъде одобрено само по едно проекто-предложение, с цел увеличаване броя на бенефициентите и за постигане на по-голям териториален обхват. Обновената след преустройството Детска млечна кухня към Детска ясла №1 тържествено бе открита на 8 декември миналата година, а днес г-жа Михайлова внесе проекта за „Основен ремонт на централен корпус в ЦДГ "Синчец" - Троян“.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността