Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Учениците от ОУ "Иван Хаджийски" в Троян спечелиха областния етап от състезанието "Млад огнеборец" Печат Е-мейл
Четвъртък, 21 Май 2015 09:33

Учениците от ОУ "Иван Хаджийски" - Троян спечелиха областния етап от състезанието на Младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец“.

То се проведе на 18 май на стадион „Чавдар“ в Троян, под патронажа на общината, а освен домакините участваха отбори от Ловеч, Луковит, Тетевен и Ябланица. Гости на състезанието бяха зам.-кметът Поля Димова, началникът на РИО Еленко Начев, началниците на РСПБЗН от градовете участници и Началника на ОУПБЗН гл.комисар Владимир Кацарски. Надпреварата включваше две състезателни дисциплини: "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метра щафетно бягане с препятствия".

В крайното класиране младите огнеборци от Троян събраха най-много точки - 1040,6. Второ място заеха представителите на ОУ "Св.св. Кирил и Методий" - Ловеч с 1035,65 точки, а трето място с 995,95 точки - отборът на СОУ "Георги Бенковски" - Тетевен.

Директорът на РДПБЗН-Ловеч, комисар Владимир Кацарски връчи почетен плакет на заместник-кмета на община Троян Поля Димова за приноса на Община Троян в подготовката и провеждането на състезанието.

Младите огнеборци от ОУ "Иван Хаджийски" - Троян ще представят област Ловеч на републиканското състезание, което ще се състои в курортен комплекс "Слънчев бряг" от 5 до 8 юни 2015 г.

 

МАРГАРИТА ГЕНКОВА
Връзки с обществеността