Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Пороен дъжд се изсипа над община Троян. Блокира улици и наводни къщи. Пострадали хора няма. Печат Е-мейл
Сряда, 01 Юли 2015 14:17

Проливен дъжд буквално се изля вчера (30.06.2015 г.) над Троян и околните села и наводни улици, мазета, приземни етажи и гаражи. За близо половин час бяха едновременно блокирани входът и изходът на града, районът до фирма „Актавис”, кв. Велчевски, Камен мост и други възлови пътища и райони.

След бързата намеса на кмета Донка Михайлова, още по време на пороя бе свикан кризисния щаб в Община Троян и бяха предприети спешни мерки за нормализиране на обстановката. Обходени бяха всички критични райони в общината и бяха сформирани екипи от Пожарните служби Троян и Ловеч, Гражданска защита и „Комунални услуги“, които започнаха да отводняват блокираните улици и да изпомпват водата от наводнените къщи. В 19:00 ч. всички улици и пътища в общината бяха проходими.

Най-сериозни от вчерашните дъждове са пораженията в село Балканец, но още снощи улиците бяха разчистени от струпалата се земна и скална маса и осигурена нормална проходимост по тях.

Шестчленно семейство остана без дом в района на Аламанка, който след наводнението се срути. Семейството вече е настанено и са му осигурени вещи от първа необходимост с помощта на дарители, включително и общински служители.

Жертви, пострадали и бедстващи хора няма!

Обстановката в общината вече е нормализирана, но все още продължава работата по почистването на някои улици, дерета и шахти.

Направен е и анализ и са предприети мерки за отстраняване на проблеми, които рецидивират в подобни ситуации.

 

ОБЩИНА ТРОЯН