Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

В Троян бе открита обновената улица „Букова“ Печат Е-мейл
Петък, 10 Юли 2015 09:36

Кметът на Троян Донка Михайлова откри реконструираната улица „Букова“ в присъствието на граждани, служители от администрацията, управителят на фирмата изпълнител „Сирс – Стоянова“ ООД, Ловеч – Стефка Стоянова и Изпълнителният директор на МИГ Троян и Априлци Веселин Стойков.

Проектът е изпълнен по силата на договор, подписан между Държавен фонд „Земеделие“, Сдружение Местна инициативна група Троян и Априлци и Община Троян за отпускане на финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони, подкрепена от Европейския земеделски фонд.

За разработването и реализирането на този проект оказаха влияние няколко фактора, припомни Михайлова. Това е улица, която никога не е била ремонтирана, с традиционните за Троян някогашни калдаръмени настилки и отвреме навреме правени подобрения с бетон и асфалт. Една трудно проходима улица, със силно компрометирана настилка и тесни, с различни нива тротоари. Освен ниската функционалност на улицата, състоянието й оказваше негативно влияние и върху естетическото оформление на централната градска част. Това беше основание да се одобри реконструкцията с паважна настилка /среден паваж 10/10 см./

Доставени и положени бяха бетонови бордюри, бетонови плочи и нови бетонови стъпала. За по-доброто отводняване на улицата, на двете кръстовища се изградиха отводнители и се повдигнаха капаците на ревизионните шахти.

Кметът благодари на фирмата изпълнител в лицето на нейния управител Стефка Стоянова, че въпреки трудностите, строителите свършиха чудесна работа и днес това е една от най-красивите улици в Троян. Тя благодари и на хората, изтърпели несгодите и неудобствата, за проявеното от тях разбиране с думите: „Да си пожелаем тази улица да ви води към добри събития. По нея да изпращате децата си на училище, да посрещате булки, деца от родилни домове, и дано всички да минаваме по нея по-щастливи и по-доволни. Да ни е честита новата улица „Букова“.

На жителите на улицата Общината подари две кашпи с цветя, с пожеланието да се грижат за тях и да им намерят най-подходящото място.