Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Почивай в мир, Велислава! Печат Е-мейл
Четвъртък, 13 Август 2015 12:48

Ръководството и екипът на Общинска администрация, гр. Троян изразяват дълбока съпричастност към болката на семейството и близките на Велислава Цанкова, която си отиде толкова млада. Едно от талантливите деца на Троян, едно от децата с мечти.

Почивай в мир, Велислава!

 

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш*

Хората много често се отказват от повечето си мечти, защото си мислят, че няма да ги постигнат. Е, според мен това не е редно и ако наистина го искат ще трябва много да се потрудят - но все пак си заслужава да се борим за мечтите си. Както е казал Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш , а трето и четвърто е да го направиш“.

Това, което най-много ми харесва в тази мисъл е откровеността - не ни залъгва , че можем да постигнем нещо само с желание - тя показва, че човек трябва да се потруди и да разкрие възможностите си. Защото е много лесно да си кажем, че можем да направим нещо, понеже изглежда лесно - и аз съм го правила - но после, когато се опитаме да направим това нещо... резултатът не е чак толкова обнадеждаващ.

Затова всеки трябва да се стегне и да се бори за мечтите си. Не можем да очакваме да получим всичко на готово. Някои хора откриват таланта си по-рано и работят върху него - други, като мен, нямат този късмет. Но вярвам, че в определен момент от живота човек открива своята дарба и не бива да я загърбва, защото си мисли, че вече е прекалено късно и че нищо няма да се получи. Напротив, трябва да се стегне и ще види колко много неща ще може да постигне.

Така че борете се за мечтите си и не се отказвайте при най-малката спънка. Защото, за да постигнем нещо - трябва да се борим за него.

 

*Есе на Велислава Цанкова