Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян продължава с изпълнението на програмата за поетапно възстановяване на уличната мрежа, след изпълнението на проекта за воден цикъл втори етап Печат Е-мейл
Четвъртък, 26 Ноември 2015 10:20

Община Троян продължава с изпълнението на Програма за поетапно възстановяване на уличната мрежа, свързана с изпълнението на проект „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян“.

Към настояща дата са обхванати 17 обекта, от общо 17 в плана за 2015 г., с ремонтни дейности на обща стойност 504 836 лв., от бюджета на Общината и ПИП „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, като стойността включва ремонт по улиците: „Македония“, „Дъскотина“, част от ул. „Радецки“ (от кръстовището с ул. „Бочо Донев“ до кръстовището с ул. „Симеон Велики“), ул. „Здравец“, ул. „Проф. Шипковенски“ (от ул. „Радецки“ до ул. „Стефан Караджа), ул. „Минко Марковски“. Ремонтирани са тротоарите на ул. „Незабравка“ (в участъка от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Радецки“), извършено е проектиране за реконструкция на ул. „Любен Каравелов“, което включва пътното платно и тротоарите. Завършен е ремонтът на ул. „Спас Бояджиев“ II етап.

Програмата обхваща улиците, които преди стартирането на проекта са били в лошо експлоатационно състояние, но не са извършвани ремонти по тях, предвид подмяната на подземната инфраструктура. През месец ноември завършиха ремонтите по троянските улици „проф. Шипковенски“, „Здравец“ и „Минко Марковски“, на обща стойност 273 694,79 лв., като е положена асфалтова настилка на 754 м. обща дължина, изградени са бордюри и тротоари.

Софийската фирма изпълнител „Пътприбор“ ООД, извърши ремонт на 135-метровата отсечка на ул. „Проф. Шипковенски“. Поставени са 400 м2 тротоари, а стойността на всички ремонтни дейности възлиза на 44 580,18 лв.

 

„Микра – КМ“ ЕООД, гр. Ботевград, извърши ремонтите на ул. „Здравец“ и ул. „Минко Марковски“. На ул. „Здравец“ са положени общо 1943 м2 асфалт, а стойността на ремонта е 112 482,48 лв.

На ул. „Минко Марковски“ са положени общо 2645 м2 асфалт и са изградени 1140 м2 тротоари, с 600 м. видим бетонов бордюр и 100 м. градински бетонов бордюр, на обща стойност 116 632,13 лв.

Програмата за поетапно възстановяване на уличната мрежа включва ремонтни дейности по ул. „Бочо Донев“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Сеновоза“ за следващата календарна година.

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
Връзки с обществеността