Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

С дядо Коледа и специално огнено шоу на 4 декември грейнаха коледните светлини в град Троян Печат Е-мейл
Понеделник, 07 Декември 2015 09:43

По традиция, кметът на Община Троян г-жа Михайлова и едно талантливо троянско момче – Красимир Райковски, запалиха заедно светлините на коледното дърво.

Красимир е ученик от 10 клас на СОУ „Васил Левски“. През 2015 г. той спечели първо място в единадесетата национална олимпиада по география и икономика, както и национална стипендия по мерките за закрила на деца с изявени дарби.

„Надяваме се, заедно със запалването на троянската коледна елха, в сърцата на всички наши съграждани да се зароди повече обич, повече топлота и доброта. Нека в дните преди Коледа да не забравяме колко добри можем да бъдем“, с тези думи се обърна кметът на Общината към събралите се на централния градски площад хора, секунди преди запалването на коледните светлини. И тази година г-жа Михайлова призова всички, които желаят и имат възможност, да се включат в благотворителната инициатива за набиране на средства за „Общински солидарен фонд за лечение на гражданите от община Троян“. В последните две години фондът помогна на 21 троянци да се справят с тежки заболявания.

Веднага след като светлините на площада грейнаха, започна специалното коледно огнено шоу „Дивинитас“. Дядо Коледа не пропусна троянските деца и тази година и раздаде сладкиши на малчуганите, които нетърпеливо го очакваха.

 

 

Станислава Цукева
„Връзки с обществеността“