Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Талантливите деца на Троян поздравяват Европа Печат Е-мейл
Вторник, 18 Май 2010 10:32

Състоялият се предната седмица концерт “Талантливите деца на Троян поздравяват Европа” беше естествен финал на Дните на талантите и интересите в Троян. В него взеха участие призьорите от различните конкурси проведени през седмицата и бе посветен на Деня на Европа – 9 май. Организатори на тази инициатива са Библиотеката при НЧ “Наука – Троян, Общински педагогически център, с партньорството на всички училища на територията на общината и с подкрепата на Община Троян. А наградният фонд бе подкрепен тази година от “Европа Директно” – Габрово.

Ръководството на община Троян и ръководителите на институциите организатори уважиха проявата и лично връчваха наградите на отличените участници. Освен тях в концретната програма се включиха ВС “Усмивка” и специалните гости Тоника и Ивелина Андрееви – двете малки талантливи момичета от с. Глогово, общ. Тетевен, които през 2009г. участваха в песенния детски конкурс “Златната монета” в Болоня и вдигнаха на крак публика и жури с песента си “Танца на Русинка”. Много емоции и празнично настроение предизвика преди концерта дефилето на герои от любими книги и филми.

Дните на талантите и интересите в Троян се провеждат за осми път. Нестихващият интерес на децата към възможността за участие доказва не само устойчивостта на реализираната идея, но и нейния смисъл през годините – да докосне съкровеното в децата, да ги приобщи и отвори за творчество, да преодолеят задръжки и свенливост, да избират примамливи пътища, които водят към Европа, но и приближават Европа към България, защото ние сме част от европейското семейство, от европейската култура, от европейското минало и настояще, от европейското бъдеще.