Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Образованието и децата – отговорност на цялото общество Печат Е-мейл
Сряда, 26 Май 2010 07:51

На 28 май 2010г. от 13.00ч., в салона на община Троян ще се проведе Общинска конференция “Образованието и децата – отговорност на цялото общество”. Организатор на конференцията е Община Троян, която е партньор на СОУ “Васил Левски” по  спечеления от училището проект “В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем”, по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.
Програмата на конференцията предвижда представяне и обсъждане на проекта за Закон за училищното образование и предстоящите промени на Закона за народната просвета; Отчет за изпълнението на Програмата през първия и втория етап 2005-2010г. от “Стратегията за развитие на образователната система в община Троян за периода 2005 – 2013г.”;  ще бъде  дискутирано и предложението за Програма – трети етап от Стратегията. Ще бъдат представени и резултатите от изпълнението на дейностите по проекта на СОУ “В.Левски”-Троян “В ателиетата прекрасни – талантливи ще пораснем”, финансиран от Европейския социален фонд на ЕС.
Конференцията ще приключи с концерт на ученици – участници в ателиетата.
Поканени са да присъстват представители на Областната администрация, Регионалния инспекторат по образование, директори и  преподаватели  от училищата в Троян и Ловешка област, както и представители на Националния институт за обучение на директори/ своето участие в конференцията е потвърдила г-жа Анелия Андреева – директор на института, заедно със свой екип/.