Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Цветелина Инковска - кмет за един ден Печат Е-мейл
Петък, 13 Август 2010 07:38

Казвам се Цветелина Иванова Инковска. През тази учебна година ще бъда ученичка в 12-ти клас в СОУ „Васил Левски” – Троян. По случай Международния ден на младежта (12-ти август) на 11-ти август бях удостоена с честта да заема мястото на кмета в рамките на инициативата „Млад кмет за един ден“ . В 10,30 ч. ми  бе връчена заповедта за заемане на длъжността, а от 11 ч. се състоя оперативка с началниците на отдели в администрацията. Посетих пречиствателната станция в края на града, за да бъда наясно как протича нейния строеж. Друго мое задължение в програмата бе да се заема с входящата и текущата кореспонденция.

Една от моите страсти е журналистиката. Това е и причината да съм редактор на училищния вестник „Междучасие” на СОУ ,,Васил Левски”. През изминалата учебна година посещавах СИП „Млад репортер”, който бе организиран от Общински педагогически център. Във връзка с работата ми свързана с училищния вестник и СИП-а съм усвоила умението да работя в екип и да уважавам мнението и гледната точка на всеки един член от колектива. Тези умения ми помогнаха и в работата ми като кмет, макар и за един ден. Научих и видях много – както привилегията да се чувстваш кмет на града и да получаваш уважение, така и всички задължения, за които поемаш отговорност наричайки се кмет.

На тръгване Недка Топалова – заместник кмет на община Троян ми връчи плакет на града, шалче и още много информационни материали, които ще бъдат моят спомен от изминалия ден.

Искам специално да благодаря на Ценка Петрова – шеф на Общинския педагогически център и Красимира Коларова – ръководител на СИП „Млад репортер”, от които бях предложена за инициативата „Млад кмет за един ден“, както и на всички, които работят в администрацията на община Троян за топлото и приветливо посрещане и съпричастността им към инициативата и ние – младите да бъдем във властта, макар и за ден, а в бъдеще – защо не и за повече ...