Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Троян ще бъде назначена от ЦИК Печат Е-мейл
Понеделник, 08 Август 2011 17:11

Политическите партии в Троян не  успяха да се споразумеят за състава на  Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Троян, на проведената на 26 юли консултация при кмета на общината с парламентарно представените политически сили за предстоящите избори за местна власт и президент на България.
В консултацията взеха участие представители на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Атака, Синята коалиция и на НДСВ, като последната не е парламентарно представена, но има членове в Европарламента.
Съгласно Решение №30 от 18.07.2011г. на ЦИК, членовете на ОИК  трябва да бъдат 17 и квотите по партии и коалиции са:  осем за ГЕРБ, трима за КБ, трима за ДПС и по един за Атака , Синята коалиция и НДСВ.
На проведената консултация не се постигна договореност за зам.-председателското място в ОИК – Троян. Затова  през следващата седмица кметът на Общината Минко Акимов ще изпрати протокола от проведената консултация и постъпилите предложения от партиите в Централната избирателна комисия и ще се чака нейното решение за назначаване на ОИК / по закон – до 18 август/.


Маргарита Генкова
„Връзки с обществеността“