Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметовете на Троян и Ловеч в координирани усилия против закриване на жп влакове Печат Е-мейл
Понеделник, 21 Ноември 2011 16:37

Кметът на Община Троян Донка Михайлова  ще  вземе участие в среща, организирана от КНСБ във връзка с намерението на БДЖ да закрие 150 влака в страната. Срещата ще се проведе на 22.11.2011г. в София. След  проведен разговор  с Началника на троянската гара Венелин Стайковски,  Михайлова  обсъди  проблема и с ловешкия си колега Минчо Казанджиев за предприемане на координирани действия.

На троянския кмет за втори път му се налага да работи по този  проблем.  Като депутат в 40-то Народно събрание, в последните месеци,  тя успя да спре намеренията на правителството на тройната коалиция  да  затвори линията.

След особено тревожната  информация за закриване на основната част от връзките Троян-Ловеч,  към днешна дата намерението е от м. декември да бъдат намалени от   8 на 6   влаковете в дните понеделник, сряда, петък и неделя в посоката Ловеч – Троян (11.38 ч.) и Троян – Ловеч (12.43 ч.), като останалите влакове ще се движат по разписание.

КНСБ събира кметове от цялата страна да обсъдят социално-икономическите последствия за населението. Като цяло в страната намеренията са да бъдат закрити 150 влака.

 

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”