Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Троян Донка Михайлова посрещна ученици от СОУ “Св. Климент Охридски” Печат Е-мейл
Петък, 25 Ноември 2011 17:40

В сряда, в  навечерието на патронния празник на  троянското СОУ “Св. Климент Охридски”,   учениците от 12 “в” клас – профил “Стопански мениджмънт”  Ивайла Илиева и Камен Славов бяха гости на новоизбрания кмет на Троян  г-жа Михайлова. Повод за срещата беше решението на учениците да връчат на кмета папка с предложения,  които са залегнали в предизборните програми на екипите, защитили задание на тема: “ Избори за кмет на община Троян” .

Техният ръководител Боряна Петрова сподели, че всеки от петте екипа е влязъл в ролята на предизборен щаб и е излъчил свой кандидат за  кметския стол. Целта на заданието е  била  да се запознаят младите хора с икономическата среда на града ни, да се откроят проблемите и да се подготвят предизборни програми. Разгорещените спорове за разрешаване на важните проблеми  били подкрепени с богат арсенал от рекламни материали, изработени от учениците – плакати, клипове, символи и др.

Според г-жа Петрова в този емоционален дебат политиката  неусетно се  превърнала от сложна и скучна материя в част от живота и бъдещето на всеки един от младите кандидат-политици. Но нека ви ги представим:

Независимият кандидат-кмет Нермин Димитрова и нейният отбор  обещават,  че ако тя бъде избрана, ще обърнат внимание най-вече на младите в общината. “Да обещаеш е гордост, да го изпълниш – дълг”, гласи предизборният им плакат. Друг екип, изцяло мъжки, оглавен от независимия кандидат Исак Калинов /Минко Димов/, уверява, че при победа ще наблегне на привличането на свежи капитали в Троян, както и на подобряването на инфраструктурата и развитието на туризма. Партията на Теодор Табаков, Европейско бъдеще, от своя страна  залага  на бизнеса, туризма и спорта и призова: “Гласувайте за нашето сега и за бъдещето на нашите деца!” Кандидат-кмет на  Дамския демократичен съюз / ДДС/ бе Мирослава Мирчева. Тя и съветниците й обещават  да построят детски площадки, нови паркинги и кино, да повишат жизнения стандарт и да подпомогнат развитието на земеделието. И накрая – лидерът на НЗП /Надежда за Законност и Промяна/ - Камен Славов  е  категоричен, че ще работи за развитието на традиционните троянски отрасли и на земеделието,  ще подпомогне привличането на европейско финансиране за дребния и средния бизнес.

Г-жа Михайлова  изслуша с интерес  учениците  и разгледа  техните предложения  като ги увери, че една голяма част от тях съвпадат с нейното виждане за развитието на Троян. А към Камен – кандидат кмет от екип №5, тя се обърна с думите: “Колега, надявам се и занапред да се срещаме и да обменяме опит!”

Маргарита Генкова – “Връзки с обществеността”