Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът на Троян Донка Михайлова посети обекти по два от проектите на общината Печат Е-мейл
Сряда, 30 Ноември 2011 14:01

В края на миналата седмица   кметът на Троян  Донка Михайлова извърши проверка на изпълнените до момента дейности в “Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата” по проект “Развитие на туристически атракции в община Троян”, съфинансиран от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие по ОП “Регионално развитие 2007-2013г.” Инж. Николай Хитров – ръководител на проекта и нач. отдел “Градоустройство, архитектура и контрол ТСУ” в общината  акцентира върху извършеното и това, което предстои до финализирането на проекта. В хода на проверката г-жа Михайлова проведе разговори с техническия ръководител на обекта от страна на фирмата изпълнител “Кадет строй консулт” ЕООД,  с проектанта арх. Пенко Терзиев и управителя на  Националното изложение Иван Чакъров. Тя изрази  задоволство от факта, че към настоящия момент няма забавяне  в графика на дейностите и  доставените и вложени материали отговарят на изискванията заложени в проектно-сметната документация.  Обсъден  беше  и графикът за изпълнението на последващите по проекта дейности.  Степента на извършеното строителство е 70%, очаква се то да приключи до края на годината /крайният срок по договор е 13.01.2012 г./.

В началото на тази седмица  Донка Михайлова посети и обектите   включени в “Интегриран проект за подобряване на градската среда в гр. Троян”,  който обхваща реконструкцията на 7 улици и изграждането на  три нови детски площадки в ж.к.”Лъгът” и ж.к. “Младост”.  Тя бе придружена от инж. Банко Банков – началник отдел “Строителство и инженерна инфраструктура “ в общината и от представителя  на фирмата изпълнител от Габрово инж. Йовчо Стоев. Усилено се работеше навсякъде, явно хората бързаха да  се възползват от хубавите ноемврийски дни:

- Асфалтовите работи и тротоарните настилки по директното трасе на ул. “Балкан “ са завършени,  в момента се подготвяше основата на паркинга, който е част от проекта на улицата. До края на седмицата ще бъде положена и асфалтовата настилка.

- Извършваше  се монтаж на част от съоръженията на детската площадка в кв. 12  на ж.к. “Лъгът”, която ще бъде с фотосоларно осветление,  остава да бъде направено изкуственото тревно покритие и залесяването.

Обърнато бе внимание на фирмата до десет дни да отстрани съществуващите дефекти.

Проектът трябва да бъде финализиран до 18 януари 2012г., но общината ще има готовност около 15 декември да бъде подписан Акт 15 /предаване на завършеното строителство от изпълнителя на общината/.

--
Маргарита Генкова – “Връзки с обществеността”