Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Малко промени в новата транспортна схема на Община Троян Печат Е-мейл
Понеделник, 22 Октомври 2012 15:27

От проведеното в Община Троян обсъждане на новата транспортна схема, стана ясно, че промените в нея  са малко. Тя бе представена от Марияна Троанска, главен експерт в общинската администрация, която поясни, че  идеята е да няма селища в троянска община без транспортна връзка с града. Друг фактор оказал влияние е, възможността работещите във фирмите по селата и тези, които пък идват от селата за града на работа, да могат да пристигат навреме за началото на работния ден.

Отпадат няколко нерентабилни линии.  Автобусът за Шипково, тръгвал досега в 13.30ч. от Троян, вече ще тръгва  в 14.00ч. Тази промяна е по желание на родителите, за да могат и учениците от горните класове също да ползват този автобус. Село Добродан ще бъде обслужвано с нов транспортен  курс всеки ден,  а в четвъртък ще има такъв и за  Горно Трапе.

Направено беше предложение по автобусните спирки да се поставят табели с разписанията на маршрутите. Трябва да се отбележи, че такива имаше на всяка спирка, но са унищожени от недобросъвестни граждани.

Сега действащата транспортна схема се обслужва от местни превозвачи.  И една информация, отнасяща се именно до  тях – за предстоящата обществена поръчка, пакетите за съответните линии ще бъдат формирани така, че да няма ощетени превозвачи.

 

Маргарита Генкова
Връзки с обществеността