Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Местни инициативни групи /МИГ/ от България и Европа проведоха среща в Троян Печат Е-мейл
Сряда, 31 Октомври 2012 08:15

От 25 до 27 октомври в ИПЖЗ-Троян се проведе  Международен семинар на тема “ Сътрудничество между МИГ – водещ принцип в прилагането на подхода Лидер”. Организатор на проявата е Сдружение “Местна инициативна група Троян и Априлци”. Участници в  конференцията са  МИГ от България,  Италия и Естония и представители на Министерството на  земеделието и храните.

Семинарът е насочен към широк кръг участници – експерти, ангажирани в разработването и изпълнението на проекти за развитие на селските райони в България и страните от ЕС, настоящи и потенциални бенефициенти по мерките от Програмата за развитие на селските райони, представители на местната власт, неправителствения сектор и др. Организаторите си поставят като основна цел споделянето и обмен на ноу – хау и добри практики между участниците и изграждане на ефективна комуникационна мрежа между участващите Местни инициативни групи, подготовката и кандидатстването за финансиране с нови вътрешнотериториални и транснационални проекти и др.

Международният семинар бе открит от кмета на община Троян Донка Михайлова. Тя поздрави участниците и подчерта, че най-важната характеристика на подхода Лидер, това е принципът на партньорство за реализирането на конкретни инициативи и припомни, че МИГ Троян и Априлци е една от първите в страната. “Ние вече имаме удовлетворение от това, което се случва – МИГ успя да провокира инициативността на местните хора, провокира ни да мислим как и  двете общини  да бъдат по-добри партньори”, сподели г-жа Михайлова. Тя пожела успешна работа на семинара и изрази готовността на общинското ръководство и занапред  Троян да бъде домакин на такива смислени и полезни инициативи.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”