Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Гостите на СОУ „Васил Левски”, гр. Троян по проект „По дирите на енергията в Европа”, се срещнаха с кмета на Троян Донка Михайлова Печат Е-мейл
Сряда, 31 Октомври 2012 15:01

От 24-ти до 27-ми октомври 2012г. СОУ „Васил Левски”, гр. Троян беше домакин на петата среща по проект „По дирите на енергията в Европа” по секторна програма „Коменски”, програма “Учене през целия живот” към Център за развитие на човешките ресурси.

Гости на училището бяха 10 преподаватели от училища от Испания, Италия, Португалия и Германия. Основната цел на срещата беше анализ на дейностите по проекта през първата година на реализацията му, разпределение на задачите между партньорите за 2013 г. и изясняване на технологията на изработване на крайния продукт по проекта – стратегическа игра за източниците на енергия в Европа. Направена беше пробна игра между партньорите за уточняване на регламента й.

Първата среща на чуждестранните преподаватели беше на 25 октомври с кмета на град Троян – Донка Михайлова .  Г-жа Михайлова разказа накратко историята на града, запозна ги с най- важните му забележителности, акцентира върху актуалността  на проекта „По дирите на енергията в Европа”, върху ползите от него за учениците и учителите. Подчерта амбицията на местната власт да  превърне Троян в  един по-зелен,  по-екологичен , по- модерен град чрез търсене на ефективни начини за използване на енергията.

Кметът отчете и значителната роля на проекта за сближаването между партньорите, за създаването на нови приятелства, за опознаването на културата на различните държави, за подобряването на езиковите компетентности между участниците в него.

Срещата с Донка Михайлова приключи с нейното пожелание за нови успешни сътрудничества между партньорите и с готовността й да подкрепи всяка нова инициатива между тях.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”