Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Кметът Михайлова преряза лентата на обновената улица “Дунав” Печат Е-мейл
Сряда, 12 Декември 2012 16:52

На 7 декември, петък, кметът Донка Михайлова преряза лентата на обновената улица “Дунав”. Въпреки студения декемврийски ден, на откриването дойдоха живеещи на въпросната улица, за които това беше истинско събитие, очаквано от десетилетия. Тук бяха кметът на общината Донка Михайлова и зам.-кметът Кольо Кацаров, както и служители на администрацията.

Както повелява традицията, отец Марин Божков отслужи водосвет за здраве на хората живеещи тук и им пожела да се радват на хубавата улица и този техен малък празник да бъде въведение към предстоящия голям празник – Рождество Христово.

Обновеният участък от улица “Дунав” е 203 метра, с изцяло подменена основа с трошен камък и минералбетон. Общо 400 т. асфалтобетон са положени върху уличното платно, тротоарите и паркинга, като стойността на изпълнените до момента строително-монтажни работи е 130 000 лв. За да се реализира изцяло настоящият  проект, трябва да се обновят още 112 метра. Предвижда се изграждането на подпорна стена преди стъпалата, водещи към главния път.

Стана ясно, че първият проект за реконструкция на тази улица е направен през 1989г. “От тогава всички ни обещават, че ще я направят, за да не гозим калта,  разказа Стела Мошекова - една от живеещите на улица “Дунав”,  и така-повече от  20 години.” От името на съкварталците си, тя благодари на Михайлова – първия кмет, удържал обещанието си, дадено пред гражданите от квартала преди изборите миналата година.

От своя страна троянският кмет пожела на хората обновената улица да ги отвежда към щастливите им семейства, към домовете, в които ги очакват обичани хора, към работните им места. “Нека тази улица да води много деца към детската градина и към училище, а вие да се чувствате добре тук всички заедно”, завърши г-жа Михайлова и преряза лентата на новата придобивка. След това заедно с едно от местните деца плиснаха менчето с вода и с малко помощ от приятели засадиха дравче, което да напомня за този ден.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”