Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Продължават срещите на кмета Донка Михайлова с посланиците на чужди представителства у нас Печат Е-мейл
Петък, 14 Декември 2012 14:49

През ноември кметът на Троян Донка Михайлова и директорът на Националното изложение в Орешак Иван Чакъров, започнаха поредица от срещи с чуждестранни посланици у нас. Целта е да бъде привлечен интересът им към община Троян.

След проведените разговори с посланиците на Австрия и Корея, тази седмица те се срещнаха с посланиците, техни превъзходителства: Цунехару Такеда – на Япония и Дивябх Манчанда – на Индия, с втория секретар на посолството на Индонезия Дина Мартина, както и с директора на Полския културен институт Агнешка Кошчушко. Михайлова и Чакъров представиха предложението си за международно участие във великденската изложба на изложението. Обсъдени бяха интересни идеи - за японска чайна церемония в Орешак, за групови демонстрации на индонезийска батика на фона на национални танци, изложба на краковската солна мина Величка “Цветовете на европейската сол” и изява на индийски художници. Г-жа Михайлова припомни на индийския посланик, че на Международната изложба в Националното изложение през 1984г., на която свои произведения са представили 23 държави, Индия получава специалната награда. В Полския културен център бе коментирано, че на последната Международна изложба през 1988г., Полша е отличена с втора награда.

Международният културен обмен продължава да е най-приложимото средство и възможност за духовно общуване между европейските народи. Той дава достъп не само до традициите и атмосферата на миналото, а и до ценностите и особеностите в съвременния бит на различните общества. “Убедени сме, че с участието си в ХХVІІ-та Национална изложба на занаятите “Орешак-2013”, творците от различни държави ще подкрепят идеята ни за превръщането на Националното изложение в един международен културен и духовен център – място за среща на различни култури и традии, защото Троян заслужава да бъде опознат и обикнат от света!”, убедена е г-жа Донка Михайлова.

Посланиците на Индия и Япония са приели поканите да бъдат гости на Троян и да участват в срещи с местния бизнес.

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”