Начало Новини Всички

Навигация

www.troyan.bg

Актуални
Фонд „150 години Троян“ набира средства за един по-пищен и пъстър празник Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 17 Септември 2018 13:54

 

2018 г. е специална за всички троянци, които живеят в балканджийския град или са родени тук. Специална е и за тези, които в годините са станали приятели на града. На 14 октомври тържествено ще отбележим 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.

Есенните месеци са изпълнени със събития, посветени на годишнината. Предстои Български фестивал на сливата; 13 октомври - посветен на годишнина от рождението на именития ни съгражданин – Иван Хаджийски; честване Деня на българската община с изложба, която ще бъде експонирана в алеята при библиотеката; изложба, с която ще бъдат представени характерни черти на града и моменти от историята на Троян в Парламента в гр. София. Троян ще бъде представен
[ ПРОДЪЛЖАВА... ]

 
Криско – голямата изненада на младежката вечер на Български фестивал на сливата Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 17 Септември 2018 13:48

Традицията на провеждане на Български фестивал на сливата, която Община Троян и НИХЗИ с. Орешак спазват вече повече от четвърт век, е една от най-обичаните и сред най-очакваните в събитийния план за годината.

Всяка година организаторите се стремят да предлагат на гостите разнообразна програма и тематично обособени дни, посветени на сливовия плод и известната троянска сливова ракия. Неизменна част от празника е и вечерта, посветена на младежката публика. Тази година, на 23 септември, на троянска сцена ще излязат едни от най-популярните в момента изпълнители от българската сцена – Ева Георгиева, Жана Бергендорф и Криско.

Ева Георгиева (позната като EVA) е млада, талантлива и много чаровна. Занимава
[ ПРОДЪЛЖАВА... ]

 
Васил Найденов и Силвия Кацарова ще поздравят всички гости на Троян на големия празник на 14 октомври – Петковден Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 17 Септември 2018 13:36

Наближава голямото честване на 150-та годишнина от обявяването на Троян за град, а празничният Петковден ще предложи богата и разнообразна програма на жителите и гостите на града.

След като организаторите разкриха едно от ключовите събития – 3D мапинг шоу, което ще бъде проектирано върху фасадата на една емблематична сграда (НЧ „Наука-1870 г.), то идва ред да бъдат обявени и изпълнителите, които ще се грижат за доброто настроение на всички гости.

Празникът на 150-годишния град ще премине под мелодичните гласове на едни от най-обичаните български изпълнители – Васил Найденов и Силвия Кацарова. Удоволствието да пеят на една сцена с популярните български звезди ще имат и троянските таланти
[ ПРОДЪЛЖАВА... ]

 
Отново бележим скок в инвестиционната активност в община Троян Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 17 Септември 2018 13:33

Още при изтичането на първото тримесечие от настоящата година, Община Троян отбеляза ръст в инвестиционната активност. Същата тенденция се запазва и към 1 септември 2018 г.

Ръст в инвестиционна активност към 1 септември 2018 г. бе отчетена в общинската администрация. Значителен ръст се наблюдава при одобрените инвестиционни проекти и издадените строителни разрешения спрямо 2017 г. (издадени 67 бр.), като за периода до 1 септември са издадени 129 бр. За пореден период Община Троян е най-големият работодател в сферата на строителството.

Значително по-висока активност се наблюдава в строителството на нови мощности на местния бизнес – одобрени са проекти на „Калинел“, „ХЕДОН“ ЕООД, „СОФАРМА” АД,
[ ПРОДЪЛЖАВА... ]

 
Продължава текущият ремонт на тротоари и улици в гр. Троян и населените места в общината Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 17 Септември 2018 13:27

Продължава активният сезон, свързан със строителство и ремонтни дейности в община Троян. По план вървят дейностите, свързани с реализирането на два от най-мащабните проекти в града – реконструкция Малък пазар и кръгово кръстовище при АИР-а.

Завърши текущият ремонт на части от троянските улици: „Христо Ботев“, „Бочо Донев“, „Юри Гагарин“, „Алея Болница“, като бяха асфалтирани общо 2360,63 м2, на стойност 55 481.84 лв. Приключи цялостното преасфалтиране на улиците „Цар Калоян“, „Св. св. Кирил и Методий“, „Георги Бенковски“, Еделвайс“, като извършените дейности по тези четири улици възлизат на 95 918.02 лв. Бяха изкърпени общо 20 улици, с единични кръпки, като дейностите продължават.

570 м2
[ ПРОДЪЛЖАВА... ]

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

страница 1 от 275