Начало Новини Всички Кметът г-жа Михайлова на спешна среща с АПИ във връзка с „Камен мост“

Навигация

www.troyan.bg

Кметът г-жа Михайлова на спешна среща с АПИ във връзка с „Камен мост“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Сряда, 12 Април 2017 13:42

Кметът г-жа Михайлова на спешна среща с АПИ във връзка с „Камен мост“


На 11 април кметът на Община Троян Донка Михайлова се срещна с инж. Пирин Пенчев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за да изрази тревогата за проблемите, които създава затварянето на „Камен мост“ и настояването на троянци за енергични действия на АПИ за възстановяването на мостовото съоръжение.

В срещата участваха и областният управител на област Ловеч инж. Пенка Николова, инж. Георги Грозданов - директор на Областно пътно управление, инж. Н. Райковски – началник на отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“ в Община Троян. В хода на дискусията бяха привлечени други членове на ръководството и експерти на АПИ. Постигнато беше съгласие, че възстановяването на моста трябва да започне незабавно. В следващите няколко дни се чака уведомително писмо от АПИ до Община Троян за започване на строителството.

На 10 април, по искане на кмета г-жа Михайлова, бе организирана спешна среща в Ловеч с Областния управител инж. Николова, началника на Областна дирекция на МВР – Ловеч, регионална дирекция на Пътно управление КАТ. На срещата бе договорено незабавно да бъде въведена временна организация на движението. Поет бе ангажимент в сряда и четвъртък (12 и 13.04.2017 г.) да бъдат поставени от Областно пътно управление обозначителни табели на обходния маршрут. Представителите на МВР поеха ангажимент, в навечерието на Великденските празници да бъдат осигурени полицейски патрули, които да насочват туристопотока към Троян и курортите и да улесняват преминаващите.

Община Троян издаде цветни брошури с обходния маршрут (за една от посоките), които ще бъдат раздавани от контрольорите на Общината, включени в помощ на органите на реда.

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
"Връзки с обществеността"