Начало Новини Всички Обекти от централна градска част на Троян, включени в кампания „Чист дом, чиста страна“ на „Cif & Domestos”

Навигация

www.troyan.bg

Обекти от централна градска част на Троян, включени в кампания „Чист дом, чиста страна“ на „Cif & Domestos” Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Четвъртък, 13 Април 2017 13:38

Обекти от централна градска част на Троян, включени в кампания „Чист дом, чиста страна“ на „Cif & Domestos

 

„Чист дом, чиста страна“ е национална кампания за почистване на обекти и забележителности от страната на „Cif & Domestos”. Четвъртото издание на инициативата през 2017 г. е под мотото „Почисти и пътувай“. Каузата е една – почистване и възстановяване красотата на различни обекти в страната – паметници, градски пространства, забележителности.

От 20 март Троян е включен в кампанията. Градът ни участва с обекти от централна градска част – шадравана и чешмата. В рамките на инициативата само три от локациите, които са посочени на сайта на www.cleanandtravel.com ще бъдат почистени. Изборът ще се направи чрез гласуване – обектите, които съберат най-много гласове ще бъдат почистени.

Как прочита кампанията? В първата фаза потребителите имат възможност да гласуват за една от 8 дестинации, подбрани съвместно с онлайн портала NasamNatam, заради тяхната културна стойност и местоположение: фонтанът и чешмата на центъра в Троян; Музей на Солта в Поморие; Самуиловата крепост; Паметник на Калифер войвод в Калофер; Мавзолеят-костница на Априлци в Копривщица; Мемориал ‘’Априлци и Антонивановци’ в Батак; Общински младежки дом Шумен и Къща-музей „Никола Войвода“ във Враца. Във втория етап,  локациите събрали най-много гласове ще получат професионално почистване от „Cif & Domestos“, в което ще се включи както екипът на компанията, така и местни доброволци. Участниците в онлайн гласуването всяка седмица имат шанс да спечелят награда, съгласно публикуваните условия на специално създадения сайт.

 

Гласувайте за Троян на https://cleanandtravel.com/landmark/2 до 7 май включително.

 


СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
"Връзки с обществеността"