Начало Новини Всички Ученици заеха ръководните постове в Община Троян на 3 май

Навигация

www.troyan.bg

Ученици заеха ръководните постове в Община Троян на 3 май Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Петък, 05 Май 2017 14:19

По традиция в Община Троян се проведе инициативата „Млад кмет за един ден“, в която троянски ученици заеха ръководните постове и се запознаха от близо с работата на кметския екип на Общината.

Единадесетокласничката Пламена Найденова от СУ „Св. Климент Охридски“ стана кмет и заедно с г-жа Михайлова изкара един интензивен ден в Общината. Двете взеха участие и в пресконференция „Купувам българско“ - кампания на новините на БНТ2, която се проведе в София. Пламена се запозна с част от ръководството на Националното сдружение на общините в Република България. Младият троянски „кмет за един ден“ е заместник-председател на Детския парламент към своето училище, участва в различни инициативи и е отговорна, дисциплинирана и отлична ученичка. Тя е с амбицията след завършване на висшето си образование да намери реализация именно в родния Троян.

Музикалният ни талант Радко Петков, ученик в 10 клас на СУ „Васил Левски“ гр. Троян, който има призови места на редица национални и международни конкурси – сред които първа награда на Международен фестивал в Италия и на Международен конкурс „Бургас и морето“ 2016 г., финалист на детската Евровизия, зае мястото на заместник-кмет по „Образование, култура, социални и младежки дейности“. Радко зарадва кмета г-жа Михайлова като й подари своя първи албум.

С отговорните задачи на заместник-кмет по „Бюджет, финанси и общинска собственост“ на 3-ти май бе Мария Тодорова. Тя е в 12 клас на СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм, професионална паралелка „Планински водач“. Мария е амбициозна, неотстъпчива, със собствено мнение. Тя активно се включва във всички училищни мероприятия, сама инициира много дейности в името на училището.

Възпитаникът на Професионална гимназия по механоелектротехника гр. Троян Ивилин Стойчев бе заместник-кмет по „Планиране, инвестиционна политика и оперативни програми“. Той е в 11 клас, специалност „Електрообзавеждане на транспортна техника“. Участва в различни извънкласни дейности. Представя се отлично в областни кръгове на олимпиадите по Български език и литература, Биология и здравно образование, Техническо чертане.

На 3 май в Община Троян имаше и нов Председател на Общинския съвет. Никол Топалова, 12 клас от НУПИ „Проф. Венко Колев“ зае позицията. Тя е носител на едногодишна национална стипендия за участие в Национален младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн, организиран от Министерство на културата. Никол е комуникативна и креативна, отлична ученичка.

Двата екипа – ръководството на Община Троян и техните млади заместници проведоха своята регулярна сутрешна оперативка и след разпределяне на задачите за деня всеки се зае с начертаните дейности.