Начало Новини Всички Дадено бе начало на работата за „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“

Навигация

www.troyan.bg

Дадено бе начало на работата за „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Вторник, 24 Юли 2018 09:33

Дадено бе начало на работата за „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“

 

В оперативен порядък и работен режим, без съпровождащи официални церемонии, на 23.07.2018 г. започна изпълнението на „Реконструкция кръстовище ул. „Васил Левски“ и ул. „Минко Радковски“ /при АИР/“. На първата от поредицата работни оперативки, които ще се провеждат всеки петък до реализирането на обекта, участие взеха: от страна на администрацията - кметът Донка Михайлова, заместниците ѝ инж. Чолакова, Ангел Ангелов и Розалина Русенова, началниците на отделите „Строителство и инженерна инфраструктура“ – инж. Райковски и на „ТСУ и КР“ – инж. Хитров, експертите от отдел „Строителство и инженерна инфраструктура“, директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика“ – инж. Бояджиев. На терен бяха изпълнителите, представлявани от инж. Беремски, представители на проектантския екип, както и на надзора, представители на кабелните оператори и други.

„Последните няколко години полагаме много усилия в посока добрата организация на движение. Това кръстовище е изключително важно, първо защото то ще позволи част от движението да се изнесе от ул. „Васил Левски“ към ул. „Христо Ботев“, така че най-конфликтното кръстовище в града (на улиците „Радецки“ и „Христо Ботев“) да бъде облекчено, което въпреки новата светофарна уредба продължава да бъде натоварено“, каза кметът Михайлова. „Много сложно е съоръжението за нас, от гледна точка на това, че то ще събере 6 улици. Най-голямото предизвикателство в този обект са подземните комуникации“, допълни още тя, като пожела успешна работа.

По време на оперативката бяха дискутирани няколко основни теми, сред които временната организация и безопасност на движението по етапи и подетапи на изпълнение, присъствие на геодезист на обекта за следене на нивата с необходимата измервателна техника, депо за складиране на строителни материали и строителна техника, необходими при строителството, график за изпълнение на строителството, връзка на строителя с експлоатационните дружества за трасиране и бърза реакция при аварии по мрежите в зоната на строителния обект и други.

В края на оперативката, символично беше преместена част от зелената растителност, която попада в обхвата на обекта. Кметът я повери на Общинското предприятие „Комунални услуги“, като след няколко месеца, когато обектът бъде изпълнен, ще бъде върната тук, където ще бъдат обособени нови зелени площи.