Начало Новини Всички Народното събрание посрещна изложбата „Троян – нашият град“

Навигация

www.troyan.bg

Народното събрание посрещна изложбата „Троян – нашият град“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 08 Октомври 2018 08:16

Народното събрание посрещна изложбата „Троян – нашият град“


На 4 октомври, в навечерието на Петковден, на който троянци и гости на града ще честват 150 години от обявяването на Троян за град, в Народното събрание беше открита изложба, посветена на знаковата годишнина. Кметът на Троян Донка Михайлова, народните представители от Ловешки МИР – Иван Миховски и Валентина Найденова, които съдействаха за реализиране на изложбата, както и Милко Недялков и Джейхан Ибрямов и председателят на Общински съвет-Троян инж. Пенков участваха в официалното представяне на експозицията.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата, като пред събралите се тя се обърна с думите „Това е празник, който всеки троянец трябва да носи в сърцето си, отбеляза председателят на парламента и пожела на всички жители на Троян да продължат да бъдат все така сдружени“.

„Чест е за нас, че началото на нашия празник започва в Народното събрание и това е нашият израз на уважение към държавността, към институционалността. Нашите деди са ни завещали любов към планината, обич към традициите и предприемчив дух“, каза кметът Михайлова, като експонираните табла показаха тези ценности, сред които беше отделено специално място на Водния синдикат, Популярната банка, Троянски манастир, керамика. Днес Троян е на предприемчивите хора – с ниска безработица, висока икономическа активност, каза още Михайлова.

Гости на събитието бяха народни представители, общински съветници от Общински съвет-Троян, културни дейци, Николай Йовков, който след броени дни ще стане почетен гражданин на Троян и който показа керамични съдове в изложбата, Богдан Дочев – изработил паната, служители на администрацията, гости. Изложбата ще остане в Парламента до празника на града, а на 12 октомври ще бъде експонирана на таблата при библиотеката на НЧ „Науика-1870 г.“.

 

Станислава Вачева

"Връзки с обществеността"