Начало Новини Всички Община Троян взе участие в „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“

Навигация

www.troyan.bg

Община Троян взе участие в „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Понеделник, 03 Декември 2018 08:10

Община Троян взе участие в „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“

 

През месец ноември Община Троян взе участие в провелия се в София втори „Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути“.

На събитието бяха представени 13 общини, а целта на организаторите -  да се покажат  на международните делегации какви туристически продукти се предлагат в различни краища на България. Конгресът събра на едно място министри на туризма и заинтересовани страни от публичния и частния туристически сектор от цял свят.

Събитието се проведе в културно-комуникационен център „Ларгото“, като официалната част беше открита от министър Николина Ангелкова и генералния секретар на международната туристическа организация (UNWTO). Признавайки значението на културното наследство и туризма, международният конгрес адресира възможните варианти, чрез които световните цивилизации могат да бъдат „върнати към живот“ чрез туристическата мрежа, развита около историческите маршрути.

Община Троян предложи целия асортимент от рекламни материали за общината, както и  каталога „150 причини да посетиш Троян“ и запазената марка на региона - Троянска сливова ракия, поднесена с колбаси от „Родопа-Троян“. Заедно с представители на общината, част от събитието беше и Надежда Христова, председател на Задругата на Майсторите на народни художествени занаяти в гр. Троян.