Начало Новини Всички В Троян се проведоха обучения на тема: „Превенция на агресията в училищата. Алтернативни способи за решаване на спорове“

Навигация

www.troyan.bg

В Троян се проведоха обучения на тема: „Превенция на агресията в училищата. Алтернативни способи за решаване на спорове“ Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Четвъртък, 14 Март 2019 11:41

 

На 06, 07 и 08.03.2019 г. в СУ „Васил Левски“ - гр. Троян, ПГМЕТ и ОУ „Иван Хаджийски“ - гр. Троян, се проведоха обучения на тема: „Превенция на агресията в училищата. Алтернативни способи за решаване на спорове“.

Чрез методиката на неформалното учене, учениците от група ЦДОУД – 5 „а“, „б“ и „в“ клас на СУ „Васил Левски“ – гр. Троян се запознаха с разнообразни ситуационни игри, чрез които установиха възможните причини за възникване на конфликти и начините за справянето с тях. Ученици от група ЦДОУД – 6 и 7 клас на СУ „Васил Левски“ – гр. Троян и 5 „а“ и „б“ клас на ОУ „Иван Хаджийски“ – гр. Троян посредством учене, чрез преживяване, се запознаха с това как да поддържат хармонични отношения със своите връстници, разшириха зоната си на комфорт и установиха силата на думите и как да я използват. Чрез методиката на неформалното учене, ученици от 9 „б“ клас на ПГМЕТ – гр. Троян бяха запознати с основните понятия в медиацията (peer to peer mediation). Осъществена беше и симулативна активност, с което се показаха иновативни начини за борба със стереотипите и предразсъдъците.

Обучението беше фасилитирано от Никола Живков и Мариета Живкова, медиатори и младежки работници към сдружение „Институт Перспективи“ - гр. Свищов, по покана на Община Троян и Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Предстоят обучения и в останалите училища.

 

Галерия със снимки: