Начало Новини Всички Започна изграждането на част от оранжерийния комплекс за зеленчуци, който ще отглежда екологично чисти продукти за целите на детското хранене в общината

Навигация

www.troyan.bg

Започна изграждането на част от оранжерийния комплекс за зеленчуци, който ще отглежда екологично чисти продукти за целите на детското хранене в общината Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Петък, 25 Октомври 2019 09:09

 

Дадено бе начало на изграждане на оранжерийния комплекс в Троян, който ще има за цел да отглежда екологично чисти зеленчуци за целите на храненето на най-малките жители на общината. Това е резултат от последователната работа на община Троян и следващата стъпка, след като няколко месеца по-рано бе засадена овощна градина.

 

Немският инвеститор в община Троян – „Техник партнер“, в лицето на неговия собственик г-н Вайл, обяви официално, че дарява на троянци обслужващата сграда към оранжериите, от 138 кв. м., включваща две хладилни помещения (за плодове и за зеленчуци), подготвително помещение, складово помещение и битово помещение със санитарен възел към бъдещите оранжерии за био зеленчуци за децата от детските градини и ясли в Троян. Очаква се до дни сградата да бъде сглобена.

 

Нека да припомним, че Община Троян е част и от проекта по УРБАКТ III, като вече получи положителна междинна оценка за работата си по него.