Начало Новини Всички От 4 януари продължава предоставянето на безплатен топъл обяд за 150 лица от общината

Навигация

www.troyan.bg

От 4 януари продължава предоставянето на безплатен топъл обяд за 150 лица от общината Печат Е-мейл
Новини - Актуални
Сряда, 23 Декември 2020 15:39

От 4 януари продължава предоставянето на безплатен топъл обяд за 150 лица от общината

 

На 22.12.2020 г., Община Троян получи одобрение от Фонд „Социална закрила“ и сключи договор за осигуряване на безплатен топъл обяд за 150 лица по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Троян“, финансиран по Целева програма „Обществени трапезарии“.

 

Топлият обяд ще се осигурява в периода от 04.01.2021 г. до 31.12.2021 г. на: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни лица; лица, изпаднали в тежка ситуация, в следствие на епидемичната обстановка – поставени под карантина, завърнали се от други държави, останали без работа и без доходи.

Заявление-декларация за получаване на топъл обяд се подава в отдел „Социална и здравна политика“ на адрес:  ул. „Любен Каравелов“ № 42, ет. 1.