Начало Новини Важни Учреден е: „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян“

Навигация

www.troyan.bg

Учреден е: „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян“ Печат Е-мейл
Новини - Важни
Понеделник, 14 Април 2014 10:24

Уважаеми съграждани,

В навечерието на Светлите Коледни празници в края на миналата година, споделих с всички вас една благородна кауза – да създадем фонд, чрез който да помагаме на болни троянски деца и възрастни, които не могат да съберат средства за лечението си. Това вече е факт с Решение №611/27.03.2014г. на Общински съвет – Троян.

Учреден е: „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян“.

Неговото създаване се наложи от зачестилите случаи на потребност от финансово подпомагане на хора с тежки здравословни проблеми, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. Целта е чрез дарения, чрез набиране на средства от различни източници, да помогнем при нужда на такива наши съграждани, които не могат сами или с помощта на близките си да осигурят необходимите средства.

Моето разбиране е, че дарителството в България не трябва да бъде затваряно в рамките на епизодични кампании, че благотворителността е ценност, която трябва да бъде утвърждавана. Общината като орган на местната власт разполага с ограничени ресурси и понякога те не стигат за разрешаването на всички проблеми. В такива моменти даряването на средства е подкрепа и гаранция за успех на една такава благородна кауза!

Скъпи троянци,

Обръщам се към вас да подкрепите този фонд, с мисълта, че ще помогнете на изпаднали в беда хора и по този начин ще проявите своята духовна щедрост. Нека покажем съпричастност и солидарност към хора в нужда!

Желаещите да дарят средства могат да го направят в касата на Община Троян – в брой, или да преведат средствата с платежно нареждане по следната сметка: IBAN – BG16SOMB91308433730544, BIC – SOMBBGSF, код за вид плащане – 445100, Общинска банка АД – клон Ловеч, офис Троян.

 

ДОНКА МИХАЙЛОВА
Кмет на Община Троян

 

Правилника за организация на работа на Общинския солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от Община Троян, където са регламентирани реда и условията за кандидатстване за финансова помощ от Фонда, начина на разпределяне на средствата за лечение и източниците за финансиране, може да намерите на сайта на Община Троян

Документи за отпускане на финансова помощ за лечение от Общинския солидарен фонд се приемат от 15.04.2014г. в Общинска администрация, гр. Троян, пл. „Възраждане“ №1, етаж 1, стая №34, тел. 0670/ 68034, лице за контакт: Даниела Атанасова – младши експерт „Социална политика“.

Прикачени файлове:
ФайлОписаниеРазмер
Изтегляне на файла (pravilnik-obstinski-fond-podp-lechenie-grajdani.doc)ИзтеглиПравилник за организация на работа на „Общински солидарен фонд за подпомагане лечението на граждани от община Троян“87 Kb