Строително монтажните работи по Водния цикъл на град Троян ще продължат, въпреки временните затруднения от лошите метеорологични условия

Както е добре известно в периода 25 - 26 октомври 2014 г. на територията на Ловешка област, включително и в община Троян падна обилен снеговалеж. Снежната покривка достигна около 30 - 40 см. В резултат на натрупалия мокър и тежък сняг бяха изпочупени клони и изкоренени дървета, които нападаха по уличните платна и тротоарите и значително усложниха пътната обстановка. Временно бяха затворени основни улици и пътища. Повредени бяха и комуникациите на електроснабдяването, в резултат на което беше прекъснато електрозахранването.

Настъпилото тежко положение временно преустанови работата по Водния цикъл на град Троян, тъй като значително се затрудни доставката на материали, дори стана невъзможна за определен период от време. Особено опасна беше и работната среда на строителните площадки, което направи част от строителните работи технологично невъзможни за изпълнение.

С подобряване на метеорологичната обстановка постепенно се създава организация за продължаване на строително-монтажните работи.

Щом условията позволят, ще започне възстановяване на пътната настилка във вече готовите участъци като:

  • По ул. „Симеон Велики“ - от кръстовището с ул. „34-ти Троянски полк“ до кръстовището с ул. „Христо Смирненски“;
  • По ул. „Захари Зограф“ – от ул. „Симеон Велики“ до паметника на „Кино Кукувишки“;
  • По ул. „Христо Смирненски“ – от ул. „Захари Зограф“ до ул. „34-ти Троянски полк“;
  • По ул. „Здравец“ – от ул. „Радецки“ до ул. „Стефан Караджа“;
  • ж. к. „Буковец“ - лошите метеорологични условия не позволиха да се извърши възстановяването на асфалтовата настилка в квартала, която беше планирана за последната седмица на месец октомври 2014 г.

Ще продължи и работата във всички останали незавършени участъци, за което своевременно ще бъде предоставяна информация.

Нагоре