Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Щастливите детски очи… | Рожденик беше Ивелин Марков – второто дете в община Троян, настанено в приемно семейство. Печат Е-мейл
Четвъртък, 22 Август 2013 11:05

На 20 август в двора на Шошковата къща, която от години е притегателен център за деца и ученици, място за талантливи и любознателни деца, се състоя едно нетипично събитие - празнувахме рожден ден! Детски рожден ден!

Рожденик беше Ивелин Марков – второто дете в община Троян, настанено в приемно семейство. А ние, екипът на Общински педагогически център и екипът по проект „И аз имам семейство“ бяхме домакини и гости.

Детски смях огласи двора няколко часа преди уречения час. Всички бяха нетърпеливи, но може би най-вече рожденикът. Двете майки - биологичната Маринка и приемната Румяна, се бяха погрижили за всичко – украса, балони, сандвичи, домашно приготвен кекс и още много, много лакомства. Разбира се и торта – вкусна, пъстра, украсена от майстор сладкар, а отгоре и свещичка с цифрата 8. Всички се вълнувахме и се постарахме това да бъде най-хубавият спомен за рожден ден, който ще носи у себе си Ивелин. Подаръците, вълнението, емоциите, духането на свещичката и тихото желание, което той си пожела …, ще останат незабравими за всички.

Обединили усилията си вече месеци наред, ние служителите на каузата: социални работници и по проекта „Приемна грижа“ и от Отдел „Закрила на детето“, психологът и директорът на ОПЦ, днес гледахме радостта, гледахме ЩАСТЛИВИТЕ ДЕТСКИ ОЧИ и за нас това беше награда…. Да, пред Ивелин стои неизвестността – накъде ще поеме пътя му – никой незнае, но когато има разбиране, добронамереност и обща кауза всички вярваме, че ще бъде в най-добрата посока.

 

Екип на проекта "И аз имам семейство"