Начало Новини Новинарски архив

Навигация

www.troyan.bg

Троян – домакин на V Международен карате-семинар Печат Е-мейл
Сряда, 28 Август 2013 17:06

“Състезателите на троянския клуб по карате “Атнес” са много трудолюбиви и амбициозни. Забелязвам сериозен напредък в техните умения”. Това заяви в събота шихан Фернандо Серано от Испания, 6-ти дан, международен инструктор по самозащита и треньор на Националния отбор по карате на Испания.  В Троян той е за пореден път да сподели своя опит.

Това стана по време на петия международен  семинар по карате  “Неутрализиране, задържане и контрол на нарушители”, който се проведе  на 24 август в спортната зала “Чавдар”. В него участваха служители от МВР / от Троян, Ловеч , Плевен,  Велико Търново и Русе/ и от испанската полиция, състезатели на КК “Атнес”, служители на Районните управления “Полиция” в Троян и Червен бряг.

Гости на официалното откриване бяха областният управител Милко Недялков, кметът на Троян Донка Михайлова,  председателят на ОбС Ангел Балев, зам.-кметът Поля Димова, началникът на РУП – Троян гл.инсп. Марин Ичев.

Практическият семинар “Неутрализиране, задържане и контрол” е  “една от фирмите на обучение, използвана за повишаване нивото на подготовка на троянските каратеки, както и за разучаване и усъвършенстване на реално приложими техники от служителите на МВР”, заяви шефът на “Атнес” Емил Атев.

Кметът Донка Михайлова, която даде официален старт на проявата, обърна внимание на факта, че спортът е много добро средство за контакти и сътрудничество. Тя веднага отправи покана към шихан Серано да съдейства с авторитета си за установяване на дружески връзки с испански град. В приятелски разговор бяха обсъдени формите на финансиране на спорта и неговата поддръжка от общините и държавата в двете страни.

 

 

 

Маргарита Генкова
“Връзки с обществеността”